Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vaddisznó csali

2016.04.19
A vaddisznó vadászata

Tanácsok vadászoknak

Valójában semmit sem birtokolsz, csak őrzöl egy darabig. S ha képtelen vagy továbbadni azokat, akkor azok birtokolnak Téged. Bármi legyen is a kincsed, úgy tartsd kezedben, mintha vizet tartanál. Mert ha megszorítod, eltűnik. Ha kisajátítod, tönkreteszed. Tartsd szabadon, és örökre a Tied marad.  (Anthony de Mello)
 
Facebook oldalam: szoboszlai lajos
Cikkek: Browning 
Tanácsok
 
 
A szél iránya
 
A vaddisznónak a szaglása a legkiválóbb valamennyi érzékszerve közül. A vadászat során, akár lesen ülünk vagy cserkészünk, érdemes több alkalommal is ellenőrizni a szél irányát. Ha a szél rólunk fúj a vad megjelenésének várható iránya felé, felesleges tovább várakoznunk. A szél irányát egyszerűen és többféle módon is meghatározhatjuk. Téli hidegben, akár a leheletünk páráját látva. Cigarettások a szálló füstből. Gyufa füstjéből. A boltban olcsón kapható buborék fújó használatával. Összemorzsolt és feldobott száraz növényi részek mozgásának irányából. Baba hintőpor vagy kukorica liszt levegőbe permetezésével.
 
Felfázás ellen
 
A hideg, téli lesvadászatok alkalmával az esetek többségében a vadász egy szál deszkára rakja le a hátsó felét. A köztes szigetelő réteg csak az alsónemű és a nadrág. Saját bőrömön tapasztaltam, hogy egy idő után a kényelmetlenség mellett, a gyakori vizelési inger is bosszantott. Aki erre hajlamos, az sokszor érzi kellemetlenül magát. A legjobb megoldást egy darab hungarocell lap jelentette. 5cm-es vastagság felett, már érezhetően melegítő hatású. És ami lényeges, nincs inger a hideg miatt. Saját lesen ott lehet hagyni, hiszen nincs értéke, viszont annál hasznosabb.
 
Hová lőjünk a vaddisznó esetében?
 
Törekedjünk a pirosan megjelölt zónán belülre halálos lövést leadni, hogy a vad a lehető legkevesebbet szenvedjen:
 
 
A levegő hőmérséklete jelentősen befolyásolhatja a lőszer gáznyomását. Hideg időben a gáznyomás lecsökken, ezért a lövedék kissé alacsonyabbra megy, mint melegben. Fontos, hogy a pontos lövéshez száraz legyen a cső, ne tartalmazzon olaj maradékot, mert ez is elviszi a lövedéket. Az pedig alapvető, hogy a céltávcső dioptriája élesre legyen állítva. Olykor érdemes próbalövéssel ellenőrizni, hogy a távcső nem-e mozdult el, vagy koccant neki valaminek, mert ez is okozhat hibázást. A fegyver csöve és a tus előagy közötti részen megfelelő hézagnak kell lennie. Ha egy papírlapot könnyen át tudunk húzni a cső és előagy között, akkor megfelelő a távolság.
 
Vaddisznó csali
 
Hozzávalók: 
15kg szemes kukorica
gyümölcs ízű italpor (cherry)
élesztő
 
Elkészítés: A kukoricát egy vödörben összekeverjük az italporral. Felengedjük az egészet vízzel, addig, hogy éppen ellepje. Majd bekeverjük az élesztőt is. 3-5 napig erjesztjük, a vödröt tetővel lezárjuk. 
 
Ugyanezzel a módszerrel más összetevőkkel: kukorica-3 liter tej-2kg cukor
 
Ezekkel az illatokkal és ízekkel, nem csak az orrukat, de a gyomrukat is meg lehet fogni.
 
Alapvető ismeretek, tippek a vaddisznó vadászathoz:
 
1. Amikor vaddisznóra vadászol, a szél iránya meghatározó a sikerhez. Az idősebb vaddisznók sokkal okosabbak, mint a legtöbb szarvas. Számukra a szaglás a kulcs a túléléshez, a legérzékenyebb érzékszervük. Látásuk kevésbé jó, hallásuk viszont szintén kiváló.
 
2. Nagy szárazság idején célszerű vízhez közel keresni a disznót. Nyári melegekben este később mozdul.
 
3. A vaddisznó rendkívül intelligens, ugyanakkor hatalmas a kíváncsisága. Ez utóbbit használjuk ki. Kísérletezzünk többféle takarmány ízesítésével, erjesztésével. A disznó nagyon kedveli a savanykás illatot, amit messziről megérez. Van aki borral erjeszti a kukoricát, más inkább megissza.
 
4. A vaddisznó szervezete nehezen viseli a meleget, nem tud izzadni, nincsen verejték mirigye. Ezért és a biztonság miatt, általában a sűrűbb, hűvösebb helyeken választja meg nappali pihenőhelyét. 
 
5. Minél magasabban hasítja a fát, vagy dörgöli a sarat, annál nagyobb a disznó.
 
6. Az amerikai íjász vadászok vörös vagy zöld fénnyel megvilágított szórókon lövik este a disznót. Mifelénk is elterjedt a fegyverlámpák elé rakható színes lencse. A fenti két színt a vaddisznó nehezen érzékeli és nyugodtabb marad a világításnál. Arra viszont figyeljünk, hogy a színes fény nem világít olyan messzire.
 
7. Aki lesről vadászik, sok takarmányt megspórolhat, ha kukorica darával etet, vagy a szemeshez darát is kever. A disznó a darát ugyanúgy felveszi, sőt betúrja a földbe, ami ott sokáig megmarad. A vadat tovább tartja a szórón a dara, könnyebben megerjed és jobban is vonzza a disznót. Van olyan eredményes vadász ismerősöm, aki hetente 3-4 kiló daránál többet nem etet, mégis mindig ott a disznó a szóróján. Persze ennek ellentéte is beigazolódott. Egy másik ismerősöm technikája, hogy tél elején egy IFA platónyi söpredéket, ocsút borít le. Ezt az időjárás folyamatosan erjeszti, de a disznó is folyamatosan jár rá. A nagy mennyiséget hónapokig nem kell pótolni, szinte bármikor kimehet, mert ha van a környéken disznó, azt ott is tartja a töménytelen takarmány.
 
8. Mielőtt a területen gyalogosan közlekedünk, érdemes a csizmánkat és a talpát illatanyaggal megfújni. Van aki gázolajat használ, de jó a horgászboltokban kapható gyümölcs, kukorica spray is. Fontos közömbösíteni a nyomunk ember szagát. Apám aszalt szilva aromát használt egy időben. Mikor felült a lesre, nem telt bele fél óra, a disznó az öreg lábnyomait szaglászva jött be a leshez.
 

9. Szóró óra vagy vad megfigyelő kamera segíthet abban, hogy a megfelelő időt válaszd a vadászatra. A vaddisznók az esetek nagy részében tartják az időt a szóró felkeresésében.

 
10. Fontos a megfelelő ruházat, törekedjünk arra, hogy a ruha minél csendesebb legyen. Legjobbak a gyapjú, loden, puha plüss, polár anyagok. Bár a disznó füle körbe nem forgatható, de hatalmas a fülkagylója. A nyakát sem tudja mozgatni, azonban ha irányunkba áll, akár 50 méterről is meghallja a ruha surlódását. Az íj vadászoknak kifejlesztett ruhák szintén jók. Speciális szagblokkoló vadász ruházat a legjobb választás. Ez a minimumra csökkenti az emberi test szagát. A 
 
11. Ha területes vadász vagy, de nincs elég időd kijárni, úgy érdemes beszélned néhány gazdával, földtulajdonossal. Mond meg nekik, ha vaddisznó által okozott kárt tapasztalnak, hívjanak fel. Cseréljetek telefonszámot. Nyugodtan felajánlhatsz a sikeres vaddisznó vadászatodból némi kompetenciát is a gazdának, ha a tippjére disznót lőssz. Az esetek 70%-ban fognak hívni, túrás vagy taposás károknál. Egy jó gazda általában naponta megnézi a földjét.
 
12. Egy erősebb szeles időjárás hajlamos a disznókat a pihenőhelyükön marasztalni. 
 
13. Próbáljuk memorizálni a vaddisznó pontos helyét a rálövés pillanata előtt. Amennyiben a disznó a lövést követően nem maradt helyben, vizsgáljuk meg a rálövés helyét, keressünk nyomot, vérnyomot. Érdemes a zsebünkben fehér szalagokat vagy papír zsebkendőt tartani, és a legutóbb feltalált vérnyomot ezzel megjelölni. A fehér az esti lámpafényben messziről is észrevehető, és ha a vérnyom hirtelen megszűnik, vissza tudunk könnyen találni a legutóbbi vérnyomhoz.
 
14. Májusban már egyre nagyobb a takarás, ezért sok szórón a fényviszonyok miatt nehezebben látható este a disznó. Érdemes világos hátteret adni, ahol a vad kontúrjai észrevehetőbbek a sötétben. Néhány praktika:
- szórjuk meg alaposan a szórót törtszem kukoricával, liszttel, sokan a darált kekszre esküsznek
- sárga, elszáradt növényeket, szalmát teríthetünk el
- a szóró felé behajló lombokat érdemes levágni, persze ha elérhető
- néhányan megelégedéssel használják a pár száz forintos kerti szolár lámpákat, a vad megszokja 
- fűrészpor is megteszi, ha ahhoz jutsz hozzá
 
15. Vadászboltokban és az interneten sokféle illat alapú vaddisznó csalanyag kapható. 
Ezek a szerek sok esetben édes és az embernek is kellemes szagú folyékony vagy szilárd anyagok, sok esetben csodatevő reklámszövegekkel hirdetve. Egyet azonban tudnunk kell. Azonnali csodát nem várhatunk. A disznó nem hülye. Az idegen szagoktól kezdetben szó szerint "idegenkedik" és kerüli azt. Előbb, utóbb párnapra felveheti a szagot és valóban csali hatású és sok esetben ellenállhatatlan lesz számára az íz vagy illat. Legyünk türelmesek, ha ilyet használunk. Nekem a pheromonos bükkfa kátrány próbájánál mindössze 3 napot kellett várnom.
 
16. Amikor már a kukoricának erősebb, vastag csövei vannak, a disznó előnyben részesíti a kevésbé érett, lédúsabb, vékony csöveket. Minden kukorica földön vannak ritkás foltok, a fejlődésben elmaradt, kisebb szárak, csövek. Ezeket a helyeket célszerű leülni, itt még a látási viszonyok is megfelelőbbek. Figyeljetek a nyomokra.
 
17. A makk a disznó kedvenc csemegéje. Azonban tudni kell, mikor szereti a makkot? A korai makk kesernyés ízű, ezt nem annyira kedveli. Az édes makkot szereti, aminek az íze hasonlít a csicsókára. Nyugodtan kóstoljátok meg, vegyetek íz mintát.
 
18. Napjainkban a szaküzletek széles választékban kínálják a vaddisznó csalogató anyagokat. Egyet viszont érdemes figyelembe venni. Ezek a folyékony vagy szilárd anyagok valóban jó illatú és izű, sok esetben étvágygerjesztő adalékokkal ellátott szerek. Azonban ne feledjük azt, hogy a vaddisznó rendkívül óvatos vad. Azonnali, gyors eredményeket ne várjunk, mert kezdetben idegenkedni fog az ismeretlen szagtól, és elkerüli azt. Pár napot követően, mikor már meg is kóstolta, azonban rá fog szokni és függő lesz. Legyünk türelemmel!
 
19. A vadkáros helyek gyakran közvetlenül az erdők mellett találhatóak, ahonnan szinte észrevétlenül vált be a vad a kukoricába. Egyet megtanultam. Amikor meghalljuk, hogy az erdőben törik a gally, jön a disznó, a fegyvert már vegyük kézbe és a hangok irányában legyünk lőkészek. Sok esetben megáll a disznó a nyiladék szélén, de van, hogy a kukorica sorja közt csak néhány másodpercre látható. Jó esetben, ha a fegyver már a kezünkben, vagy a lőboton, lespalánkon van megtámasztva, értékes másodperceket nyerhetünk. Ne vesztegessük az időt a keresőtávcsövezéssel, ha még lővilág van, szabad szemmel vagy a fegyvertávcsővel is könnyen felismerjük a vadat.
 
20. "Ha a disznó ki akar jönni, akkor ki is jön" mennyire igaz ez! Való igaz, kedves barátaim, hogy a disznó szaglása kiváló. Azonban az éhség nagy Úr! Néhány évtizedes disznóvadász tapasztalataim, hogy -a magányos öreg kan kivételével- ha a disznó szagot is kap Tőled, legfeljebb fúj egyet és visszahátrál, általában még egy alkalommal megpróbálja ugyanazt a váltót használni, de ekkor már óvatosabb. Ki fog jönni az esetek nagy részében, azonban ehhez vagy a szélnek kell fordulnia, vagy Neked kell változtatni a pozíciódon. Igen. Mássz le a lesről, és keress egy olyan helyet, ahol van rálátásod és a szél Neked kedvez. Ne félj attól, hogy ez zajjal jár. A disznó mohó és falánk állat. Ha egy jó szóródra vagy a kukoricára, búzára rájár, és Tőled szagot kap, igenis változtass a pozíciódon. Mivel rossz a látása, főként a szürkületi és esti napszakban, ezért a szaglására és hallására támaszkodik a vad. Ha ki akar váltani, ki is fog. Hallgatózz, figyelj és ha kell, változtass a helyeden. Ez a taktika Nekem több alkalommal bejött!
 
21. A levegő összetevői színtelen, szagtalan és íz nélküli gázok. Egy levegő vételkor 500ml levegőt lélegzünk be percenként 14-16 alkalommal. Így a légzési perc térfogat 8 liter. Ami kijön az szagos, büdös. A lakosság felét érinti a kellemetlen szájszag. A halitózisban szenvedők szagló szerve hozzászokik az állandó ingerhez, ezért nincs is tisztában a száj szagával. Bizony nem mindegy, hogy vadászat előtt a vadász mit eszik, fogyaszt-e alkoholt, dohányzik vagy kávézik. A rossz lehelet fő okai: kellemetlen szagokat kibocsájtó baktériumok, bizonyos ételek (hagyma, fokhagyma,hal) melyek több órán keresztül a fogyasztás után is rossz leheletet biztosítanak, dohányzás, gyomorbántalmak. A rossz szájszag tehát percenként 8 literes térfogattal keveredik a levegővel és rossz szél esetén a vad hamarabb megérzi, mint az ember által keltett egyéb szagot. A szájszag elkerüléséhez tanácsaim: Igyál sok vizet. Csökkentsd a gyomorsavad termelődését. Rágj rágógumit, de valami természetközeli aromást, a rágózás fokozza a nyáltermelést, ami kimossa a szájból a baktériumokat. Fontos, hogy cukormentes rágót vegyél. Igyál zöld teát, fahéjat is tehetsz bele. A menta, petrezselyem, kapor, koriander, bazsalikom átmenetileg elfedi a szagot. Fogyaszd frissen vagy áztasd teába!
 
22. Alkoholt csak a vadászat befejezését követően fogyasszunk. 2014. júliustól 0,5 ezrelék bűncselkménynek számít.
 
23. Kukorica vágást követően 2-3 napig a nagy disznók kijárnak pockot fogni a tarlóra. Felejthetetlen élmény, ahogy az a nagy test, milyen óvatosan, cserkészi be a rágcsálókat. Fehérje szükségletét így elégíti ki. A kis ragadozók is megjelennek, róka, vadmacska. Holdvilágnál a világos tarlón jól látható messziről is.
 
24. Tanácsok hideg idájárás esetén!
A vaddisznóvadászat talán legszebb időszaka a tél, főként amikor fehér takaró borítja a tájat. Ilyenkor működik igazán a szóró és indulnak a vaddisznóhajtások. Az utóbbi években fölöttéb szeszélyes időjárás a jellemző és nagy hőmérsékleti különbségek jellemzik az ország egyes részeit. Sokat vadászom lesből és állítom, nincs rosszabb annál, ha a vadász fázni kezd. Ilyenkor a test szinte önmagától remeg. A komfortosabb vadászat és a hideg ellen az alábbiakat tanácsolom:
1. Az egyik legfontosabb dolog a kellemes hőérzet eléréséhez, hogy a végtagjainkat melegen tartsuk. Mondják is: lábáról fázik meg az ember! Tehát a fej, kezek és lábak melegen tartása már fél sikert jelent. Ahogy anyáink is mondták, mikor iskolába engedtek télen: sapka,sál kesztyű, na és meleg zokni. Én egyébként fejfedőnek még az oroszoktól örökölt usánka sapkát szívesen használom. Mintah egy fűtött szobába volnék.
2. Nem mindegy, hogy milyen anyagból készült ruházatot viselünk. Próbáljunk arra törekedni, hogy minél kevesebb, de az igényeinknek megfelelő ruházatot válasszunk. Ajánlom a Decathlon saját márkás termékéből a Solognac vadászruházatot, olvashatsz ezekről az oldalamon szereplő menüben is. A Stratermic jelölésű anyagok minden igényt kielégítenek a téli vadászatok során. Szélálló, könnyű, hőszigetelő, légáteresztő? Mindig az adott vadászati mód függvényében válasszunk.
3. Az optimális hőkomfort eléréséhez valóban fontos a réteges öltözködés. Alsó ruházatnak javasolom az olyan anyagot, ami elvezeti a párát és így az izzadtságot. Ugyanis nagyon kellemetlen ha az izzadtság hűtő hatással van a bőrre. Ilyen esetekben szoktunk megfázni.
4. Fontos, hogy jól válasszuk meg a ruha méretét. Legjobb, ha módunk van felpróbálni azt. Ha nagyobb a ruha, mint kellene, a légréteg túl laza és nem fog jól szigetelni. Ha szűk a ruha nem keletkezik a ruha és a bőr között légréteg, ami szigetel. A test és a ruha között legalább szükséges 7- 25mm vastag légréteg.
Természetesen mindenkinek más a hidegérzete. Sok függ az életkortól, testsúlytól, egészségi állapotunktól. Hallgassunk a testünkre!
 

25. Az eső lenyomja a szagunkat, elnyomja a zajunkat, hamarabb kelti a vadat! Az eső barátunk, sose feledjétek. Legjobban eredményes vagyok az esős, szeles időben. Nem mondom a nagyon hideg, fagyos, szélcsendes idő is jó lehet, de csak mert éhes a disznó. Az eső feláztatja a talajt, előcsalja a gilisztákat, csigákat. Túrni is könnyebb a réteken. Ne feledjétek, az eső nem várt meglepetéseket okozhat. A disznó óvatlanabb. Jobban lehet nyomozni is. A kiszáradt dagonyák megtelnek vízzel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Təşəkkürlər, bunu çoxdan axtarırdım

(AzzesJaf, 2022.06.14 05:05)

+ yazı üçün
_________________
bukmeker ЕџirkЙ™ti necЙ™ iЕџlЙ™yir - [url=https://az.bkin-8634.space/Onlayn_qumar_t%C9%99nziml%C9%99nm%C9%99si_qazax%C4%B1stan.html]onlayn qumar[/url], bahislЙ™rin harada yerlЙ™ЕџdirilЙ™cЙ™yi bahis

Как бесплатно открыть мостбет казино онлайн

(Rismesuep, 2022.04.29 19:42)

мостбет скачать на пк [url=https://minipress.ru/books/pages/?mostbet_mirror_az.html]minipress.ru[/url]

Открыть мостбет азартные игры

(Liersesuep, 2022.04.26 12:24)

мостбет без регистрации без смс http://coolidea.ru/topic/stavki-na-sportivnye-matchi/

casino x официальный

(ZielaAwart, 2022.03.02 01:02)

к удивлению только вам крупная сумма

https://www.bark.com/en/us/company/besttablet/4n7Gp/

wfbqDEQLL

CPZao AoP yPOW

(qDtIk x, 2022.02.14 15:33)

<a href=https://artseaglerock.com/soma/>soma pain</a> buy soma online fedex buy soma watson brand com

, , .

(AnthonyUtedo, 2022.01.04 17:17)


Bonus Code - 851e86a930ac5844811e8a426f31c2e3

Best Online Slots, Mobile Casino, Slots Online.

(AnthonyUtedo, 2022.01.03 21:59)

Not as many promotions for Bitcoin slots as some of the competitors. [url=https://largetrue.org/most-read/26991-naj-dobrijat_v_igralnoto_oborudvane]открито ли днес казино remington park[/url] The company also has a retail casino presence in several states. [url=https://largetrue.org/most-read/23044-zavarchen_shev_s_schepsel_ili]казино хазарт горещи извори Арканзас[/url] The casino has more than 800 games to try out from top software providers like IGT, Micrograming, and NetEnt. [url=https://largetrue.org/most-read/12059-kazino_elements_viktorija_viktorija]черно - бял мат юниън джак[/url] We know from research that context and place of casinos and drug use spaces invites excessive use.
Bonus Code - 851e86a930ac5844811e8a426f31c2e3

Slots Sites, Poker Site, New Casino Slots.

(VigodnoKi, 2022.01.03 03:20)

In order to meet the needs of their players, most online casinos offer a wide selection of payment methods. [url=https://vigodno-advices.org/most-read/28259-73_kazіno-stryt_saўt-lismor]варта sixt roulette таго[/url] Since your bonus is matched, you are given more time to play on the website and more possibilities to win real money! [url=https://vigodno-advices.org/most-read/27252-cі_zjaўljaecca_kazіno_bovada_sfalsіfіkavanyh]казіно з 18-гадовым узростам азартных гульняў побач са мной[/url] They have bonuses specific to the phone or tablet player, while some casinos are a mobile app. [url=https://vigodno-advices.org/most-read/26030-bar_na_dahu_kazіno_crown_sіdnej]closest casino to me open[/url] Unfortunately, this isn’t possible at any UK registered casino or slots site.

Luxury Casino, Casino Online, Slots Sites.

(VigodnoKi, 2022.01.03 01:42)

You may want to contact the provider’s customer service or find out if your chosen casino is a site that accepts American Express gift cards. [url=https://vigodno-advices.org/most-read/33165-gulnjavyja_sajty_jakіja_pachynajucca]гамільтан біч духоўка плюс тостар з доўгім слотам 6-ломтиковый агляд[/url] Often the dominoqq is a well-liked activity in the online on line casinos everyone likes to pass the time the situation. [url=https://vigodno-advices.org/most-read/22674-adleglasc_ad_aklahoma-sіcі]спіс гульнявых аўтаматаў у hard rock Сакрамэнта[/url] The vast majority of bonus offers are deposit matches. [url=https://vigodno-advices.org/most-read/32757-shto_takoe_poker_u_futbole]вакансіі ў казіно hard rock[/url] Get 200 free spins at Bingo Diamond when you deposit £10.

New Casino Slots, Free Spins Casino, Poker Site.

(UnitsellerKi, 2022.01.03 01:38)

Video Poker in PA: Video Poker can be found among the banks of slot machines at most land-based casinos. [url=https://unitseller.org/most-read/13967-san_manuel_kazino_slot_machine_uzvaretaji_san]tournoi de poker 31 decembre[/url] There's only one problem: no one is even sure that it's possible to cheat at roulette using a laser scanner. [url=https://unitseller.org/most-read/25978-st._bernard_ir_kazino_lv_tus_manos_kazino_letra]kas ir karalis poker[/url] New casinos pour millions of dollars into their marketing campaigns to attract gamblers away from established competitors. [url=https://unitseller.org/most-read/16407-telecharger_pokera_en_ligne_bezmaksas_custom]ir kazino nāk uz virginia[/url] Certain forms of gambling are allowed, but there are also restrictions.

Casino Bonus, Slots Online, Online Gambling Real Money.

(OpenpriceKi, 2022.01.02 21:12)

Show me some casinos with an actual money deposit bonus? [url=https://openprice.org/most-read/33849-vaelkommen_till_fantastiska_klassiska_slots_hard]poker hand listan för[/url] (Of course, if you’re under 21, you can’t play it in Vegas, but you can still play it at SuperSlots! [url=https://openprice.org/most-read/36092-south_beach_casino_buffe_meny_south_beach_casino]romeo och julia förseglas med en puss slot[/url] Three e-wallet apps that are great for online casinos include: Payforit, Skrill or Boku. [url=https://openprice.org/most-read/28269-nome_foer_clube_de_poker_nome_dos_jogos_de_casino]telephone number for blackjack pizza[/url] It is even further limited for Canada online gambling.

Casino Online, Online Casinos, Free Spins Casino.

(UnitsfansKi, 2022.01.02 21:08)

2) Would it be legal to fund/withdraw to/from a poker site, from the jurisdiction that you’re playing in? [url=https://units-fans.news/most-read/16491-πώς_να_εγκαταστήσετε_ddr4_μνήμες]ca[/url] Roulette's Odds of Winning: Nearly 50% Before you start, know that none of the casino games have good odds for players. [url=https://units-fans.news/most-read/35448-best_κουλοχέρηδες_στο_καζίνο]treasury casino brisbane αριθμό τηλεφώνου[/url] Almost immediately, the Michigan site became PokerStars’ most-trafficked US site. [url=https://units-fans.news/most-read/28975-πώς_να_πες_το_σε_ένα_μηχάνημα]golden nugget poker πρόγραμμα του τουρνουά[/url] Australian billionaire James Packer's luxury superyacht IJE has hit the market for a staggering $282million.

Mobile Casino, Casino Online, Gambling Site.

(AndryUtedo, 2022.01.02 06:16)

To qualify for a casino bonus, as in many cases, you must follow certain simple steps. [url=https://naxodkastore.news/most-read/34737-hard_rock_cafe_de_atlantic_city_sala_de_poker]ranuras de mantener lo que usted gana[/url] When awarded with free bonus cash, players receive real money into their accounts without any initial investment. [url=https://naxodkastore.news/most-read/41024-mejores_juegos_de_poker_para_android_modelos]las probabilidades de perder 10 manos en una fila en el blackjack[/url] Start making some real money today! [url=https://naxodkastore.news/most-read/32033-sheila_e_casino_de_sint-niklaas_sheila_au_casino]nueva jersey impuestos sobre las ganancias de juegos de azar[/url] SlotsUG was developed as a step in taking gaming to another whole new level, where physical appearances are not a set-back anymore.

Free Spins, New Casino Slots, No Deposit Bonus Casino.

(TvoeforKi, 2022.01.02 05:03)

This Egyptian-themed mobile slots win real money game is characterized by 5 reels and 10 paylines. [url=https://tvoefor.news/most-read/19678-kumarhanede_slot_makinesi_nasıl_yenilir_uecretsiz]golden gates poker turnuvaları 2021[/url] More slots with themes players may recognize Guns N Roses, Monopoly Big Spin and Wheel Of Fortune. [url=https://tvoefor.news/most-read/35659-kediler_ve_koepekler_slot_makinesi_catoosa_ınn]spin palace online casino indir[/url] At Dreams Casino, the No Deposit Bonus wagering requirements are 30x bonus and it can be used on slots, keno and scratch cards. [url=https://tvoefor.news/most-read/13972-texas_holdem_nasıl_oynanır_el_paso_sunland]online casino hiçbir mevduat gerçek para[/url] At a land-based casino, it’s difficult to identify the RTP at the slot machines.

Poker Site, Casino Slots Machine, Online Casinos.

(AnthoniUtedo, 2022.01.02 01:08)

New Jersey Legislature legalized online gambling on February 26, 2013, within its borders through the passage of bill A2578. [url=https://natureunique.org/most-read/28786-kasyno_best_western_bonners_ferry_kto_sprawia]czy jest gotowy automat do uderzenia[/url] Thus, you can use this extra fund to increase your chances of winning at casino games. [url=https://natureunique.org/most-read/19691-co_to_jest_turniej_za_wynagrodzeniem_do_czego]szablon zaproszenia na noc w kasynie za darmo[/url] Best online casino overall – Slots. [url=https://natureunique.org/most-read/25325-mesas_de_texas_hold__em_poker_mesas_de]iphone scherm op slot zetten[/url] Online gambling in the UK is regulated by the UK Gambling Commission.

Luxury Casino, Free Spins, Free Spins.

(QualityKi, 2022.01.02 01:06)

You can also check out our US Gambling Guide for Beginners 2021 for useful tips. [url=https://save-quality.news/most-read/23845-automat_srebrni_dolar_prodaja_casino_silver]uvijek morate pobijediti 16 u blackjack[/url] Excellent welcome offer Large number of promotions Live Casino. [url=https://save-quality.news/most-read/12896-riversweeps_777_online_casino_download_preuzmite]infinix hot 10 cijena za kartice Nigerija[/url] There are lots of great merits about taking part in betting game titles over online casinos. [url=https://save-quality.news/most-read/32811-ducan_aplikacija_za_automata_s_brzim_pogotkom]koliko su crnci chips[/url] It is quite less complicated for gambler to spend time most casinos game on this site mainly because they need one user id.

Mobile Slots, Slot Machines, Online Poker.

(MobilejourneyKi, 2022.01.01 19:09)

It is home to more than 3,000 slot machines, 150 table games and a variety of dining, shopping, and entertainment options. [url=https://mobilejourney.org/most-read/26837-aco_stainless_steel_slot_afloeb_bedste_online]agua caliente casino buffet pris[/url] Top bosses at Entain could bank a ВЈ110million jackpot under an American takeover of the gambling giant, a Daily Mail analysis has found. [url=https://mobilejourney.org/most-read/2897-stedet_judi_slot_joker_depositum_koersel_derfra]hoe een slot openmaken zonder sleutel[/url] Only invited players are eligible for this bonus; code may not be shared. [url=https://mobilejourney.org/most-read/38367-download_frank_casino_album_noget_fra_mig_download]hollywood park casino telefon nummer[/url] Video poker is also a big draw to online casinos, in single hand varieties up to 100-hand varieties at many different betting levels.

Casino Bonus, Casino Slots, Casino Slots Machine.

(ProfistoresKi, 2022.01.01 17:15)

This new trend in online gambling has gained immense popularity and is a great source of fun and excitement. [url=https://profistores.org/most-read/15951-no_deposit_bonus_casino_realiu_pinigu_wind]ką visą namą atrodyti pokerio[/url] Distance to Graton Resort Casino from Bay Area Cities. [url=https://profistores.org/most-read/30935-kraujas_prakaitas_ir_alus_blackjack_billy_wind]juoda ir geltona ram lizdai[/url] Online Baccarat in PA: Baccarat is a casino card game that is popular in Asia. [url=https://profistores.org/most-read/24167-lady_luck_kazino_farmingtonas_pa_lady_luck_kazino]holiday inn express pievų kazino[/url] Established gambling site Largest online sportsbook for US customers $3,000 sign up bonus available.

Online Gambling Real Money, Real Money Slots, Real Money Slots.

(MaximummaxKi, 2022.01.01 13:30)

Yes, everything is very simple, since this variety is the most common and it can be played in many online casino gambling establishments. [url=https://maximummax.org/most-read/32192-restauranter_pa_seminole_casino-tampa_restauranter]hvordan å øke multi-verktøyet spor i no man ' s sky[/url] 000 Euros, beat that poker players! [url=https://maximummax.org/most-read/37375-sac_de_voyage_en_rulett_lulu_castagnette_pas_cher]hvordan velge den beste online casino[/url] Also, this online casino offers just cryptocurrencies for site-related transactions, a drawback for players who prefer fiat mediums. [url=https://maximummax.org/most-read/37052-er_sosiale_gambling_som_er_lovlig_i_california]hyggelig 30 nye medlem poker idn[/url] As you would expect, Wheel of Fortune slots are available to play at some of the leading US online casinos, which can be found on this page.

Best Online Slots, Poker Site, New Casino Slots.

(PrishelfirstKi, 2022.01.01 13:27)

Since there are always new free spins casinos, we update our selection regularly. [url=https://prishelfirst.org/most-read/24514-kako_lahko_zmaga_na_rezo_stroj_ne_black_jack]najboljše izplačil casino v michiganu[/url] This means you can pay a little amount and deposit on pay lines while earning hundreds of dollars cash through slots. [url=https://prishelfirst.org/most-read/30057-veliki_denarni_casino_gmbh_frankfurt_big_brother]poker teči hitrost čolna za prodajo[/url] Moreover, most of gambling sites may require that you provide additional details such as a valid ID later to verify your account completely. [url=https://prishelfirst.org/most-read/32664-struzenje_kamen_casino_breskov_cvet_struzenje]poker brezplačno denar ni depozit[/url] If you find a new slots site or online casino then it is always worth checking it out.


1 | 2 | 3 | 4 | 5

Következő »